Parkhout in woord en beeld: ‘Puntje voor SV Parkhout tegen Roda Boys’

Het team van Kevin Reinhard leverde afgelopen zaterdag als collectief voor SV Parkhout een geweldige prestatie door een gelijkspel weg te slepen in Aalst, aan de boorden van de afgedamde Maas. Vooraf werden de aanvallende kwaliteiten van Roda Boys gevreesd, mede omdat vorige week WSC nog met 5-0 over de knie ging.

Gisteren was het, net als in geheel Nederland, ook in Aalst hondenweer, waar bij aanvang van de wedstrijd op een perfect ogende grasmat werd afgetrapt. Al snel liet de thuisploeg zien welke bedoelingen zij vandaag hadden. Verzorgde opbouw van achteruit met vlotte combinaties vanaf het middenveld. Echter daar haperde vandaag de motor van de thuisploeg. Roda had enorm veel balbezit maar kon het de stugge defensie van SV Parkhout niet heel erg lastig maken.

SV Parkhout moest zich beperken tot reactie voetbal. Compact spelen met de linies kort op elkaar en in de omschakeling lukte het af en toe ook nog om kansjes te creëren. Een stevige overtreding op de snelle Nils Loef leverde Luc Jansen venneboer een gele kaart op. In de daaropvolgende aanval van sv Parkhout na ruim twintig min spelen, bracht Niels van Dalen van Roda Boys de doorgebroken Sem van Zwieten onreglementair ten val. Alles wat aan SV Parkhout supporters aanwezig was schreeuwde om een rode kaart. De soeverein leidende scheidsrechter Ron Colle hield het bij geel.

De aanval van SV Parkhout kreeg nog een aantal fraaie kansen om de te scoren: Ruststand 0 – 0. In de 10 min van de tweede helft mocht Luc Jansen de douche gaan opzoeken na zijn tweede gele kaart. Ron Colle had zijn optelsom gemaakt en na eerdere vermaningen kreeg de verdediger voor de fopduik van de tegenstander zijn tweede gele kaart gepresenteerd. Pff nog ruim een half uur verder met 10 man!

Echter vandaag kroop er een onverzettelijkheid in de ploeg uit Nieuwegein waardoor op de doorweekte grasmat het eindresultaat dubbel telde. Invaller Justin van der Erf kreeg nog een prima kans maar zijn schot werd geblokt. Een doelpunt van de thuisploeg werd op aangeven van assistent-scheidsrechter Dennis Onrust afgekeurd. In de 6 min toegevoegde tijd, toen het al bijna donker was werd er niet meer gescoord. 

Resultaat de 0 gehouden en een punt verdiend. 

Dit geeft heel veel zelfvertrouwen voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen Niveau Spart uit Zaltbommel.

Gerard van Vliet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk